Benelli TRK 800

TRK 800

Een nieuw en spannend avontuur begint!

De Benelli TRK 800 is geboren in het Benelli-stijlcentrum en ontwikkeld in Benelli’s eigen R&D-afdeling. Alles vanuit het huis in Pesaro waar het hoofdkantoor en het hart van Benelli is gevestigd. De TRK 800 is gelanceerd op Benelli's 110e jubileum, het begin van een nieuw en spannend hoofdstuk aan de geschiedenis van het Italiaanse merk. De TRK 800 is de grotere versie van de beste verkochte allroadmodel de TRK 502.

Het ontwerp van de TRK 800 kenmerkt zich door sterke en krachtige eigentijdse lijnen wat je van een adventure bike mag verwachten zoals de voorkant en het voorspatboard, en de dubbel gebogen koplampen is volledig led met dagrijverlichting. Het windscherm is breed en verstelbaar. De handkappen en deflectors bieden goede aerodynamische bescherming. Het zadel is ruim en de passagier heeft twee comfortabele en stevige handgrepen.

De brandstoftank kan 21 liter benzine kwijt en als dashboard fungeert een 7-inch TFT-kleurendisplay. Het Brembo-remsysteem maakt aan de voorzijde gebruik van dubbele semi-zwevende schijf met een diameter van 320 mm en een remklauw met vier zuigers. Aan de achterkant is dat een schijf met een diameter van 260 mm en een remklauw met één zuiger. De 19-inch voor- en 17-inch aluminium velgen achter zijn geschikt voor respectievelijk 110/80-19 en 150/70-17 banden. 

De motor is een 754cc-vloeistofgekoelde viertakt-twin en heeft een dubbele bovenliggende nokkenassen met vier kleppen per cilinder. Deze wordt gevoed door een dubbele gasklepbehuizing van 43 mm. De TRK 800 geeft  76,2 pk (56 kW) bij 8.500 tpm en 67 Nm bij 6.500 tpm. De ondersteunde natte slipperkoppeling en de 6-versnellingsbak zijn ook het vermelden waard.

Het chassis bestaat uit een buizenframe met aangelaste stalen platen. De voorkant heeft een Marzocchi upside-down voorvork met 50 mm poten - instelbaar qua rebound, compressie en veervoorspanning, met 170 mm veerweg. Aan de achterkant zit een aluminium swingarm met centrale monoshock, verstelbaar qua veervoorspanning en uitgaande demping met een veerweg van 171 mm. Alles is zo ontworpen om de rijder maximale wendbaarheid en comfort te bieden in alle omstandigheden zelfs op lange ritten. De ergonomie van de motor is zorgvuldig doordacht tot in het kleinste detail, om gemakkelijk de rijder en passagier tegemoet te komen zelfs met zij- en topkoffers, voor een comfortabele, intuïtieve rijpositie.

De Benelli TRK 800 is vanaf de tweede helft van 2022 verkrijgbaar bij alle Benelli dealers. De prijs moet nog worden bepaald.