Benelli Leoncino 125

Leoncino 125

De eigentijdse motorfiets! 

Pure stijl en plezier, geconcentreerd in een makkelijke en toegankelijke motorfiets. Dit is het concept achter de nieuwe Leoncino 125, een motorfiets die is gemaakt om te voldoen aan de behoeften van de nieuwste generaties motorrijders. Een antwoord op hun verlangen naar vrijheid en onafhankelijkheid. De Leoncino 125 is zeer geschikt voor degenen die nieuw zijn in de motorwereld. Zijn wendbaarheid  en gebruiksvriendelijk zorgen voor maximaal rijgemak. 

Het kloppend hart van de Leoncino 125 is de nieuwe eencilinder viertakt vloeistofgekoeld125cc-motor, een primeur voor de kwartlitermodellen. De timing heeft een enkele bovenliggende nokkenas met 4 kleppen per cilinder, elektronisch injectie met 28 mm diameter gasklephuis, natte koppeling en 6-versnellingsbak. Deze nieuwe motor heeft een vermogen van 12,8 pk (9,4 kW) bij 9500 tpm en 10 Nm (1,0kgm) bij 8500 tpm. Een van de sterke punten van de motor is het lage verbruik van 2,2 liter per 100km.

De Leoncino 125 is ontwikkeld voor maximale wendbaarheid en handling op de weg en heeft een uitstekend onderstel. Het frame heeft een traditioneel stalen trellis-frame dat perfect integreerd in het ontwerp van de motor. Een duidelijk kenmerk van het Leoncino-assortiment zo ook de tank met  een mix van klassieke en moderne lijnen die de motorfiets zijn unieke en onmiskenbare uitstraling geven. De full LED-koplamp heeft een elegant, verfijnd ontwerp. Het dashboard is digitaal en in alle omstandigheden duidelijk zichtbaar net als de estileerde leeuw trots op het voorspatbord.

De vering van de Leoncino 125 heeft aan de voorzijde een upside-down voorvork met poten met een diameter van 35 mm, terwijl de achterkant een zwenkarm heeft met centrale monoshock en veerweg van 53 mm. Wat betreft het remsysteem: aan de voorkant zit een enkele zwevende schijf met een diameter van 280 mm en remklauw met drie zuigers, en op de achterkant een remschijf met een diameter van 220 mm en zwevende remklauw met twee zuigers. CBS is aanwezig. De 17" velgen van aluminiumlegering hebben 110/80-R17 en 130/70-R17 banden en zorgen voor maximale verkeersveiligheid.

De Leoncino 125 is het ideale opstap model voor elke beginnende motorrijder maar ook voor de ervaren motorrijder wie zich in stijl soepel en snel door de stad wil bewegen.

De Leoncino 125 wordt vanaf het voorjaar van 2022 verwacht bij de Benelli dealer. Leverbaar in de kleuren: Matt white, Medium grey en Forest Green.

De rijklaarprijs incl. btw en BPM bedraagt € 3.999,-  en is nu al te pre-orderen bij de Benelli dealer!