Op huwelijksreis met de Benelli TRK 502X

30 mei 2023

Vorig jaar was een prachtig motorjaar voor Martin. Met zijn trouwe Benelli TRK 502X heeft hij inmiddels meer dan 19 landen bezocht, daarbij de meest prachtige routes gereden, veel avonturen beleefd en leuke mensen ontmoet. Zijn reisblogs zijn door veel van jullie gevolgd. Ook in 2023 heeft Martin weer een aantal mooie trips met zijn TRK 502X in de agenda staan. In mei naar de Dolomieten en Corsica. Later dit jaar staan ook de Schotse hoogvlaktes op het programma.

8 mei 2023, een bijzondere dag

Martin: Dit is een hele belangrijke dag voor mij en Tanja. We hebben elkaar het ja-woord gegeven en zijn getrouwd in Oud-Beijerland. Dat hebben we uiteraard goed gevierd met een leuke brunch en directe vrienden en familie. Daarna zijn we niet met een trouwauto, maar met de TRK 502X naar de fotolocatie gereden! Normaal heb je al veel bekijks als bruidspaar, maar met de Benelli vielen we nog meer op en kregen we veel enthousiaste reacties. Dat was ontzettend leuk. Het is natuurlijk ook niet alledaags dat een bruidspaar aankomt op de motor.

9 mei 2023, op huwelijksreis met de motor

Martin: De volgende dag zijn we samen op de volgeladen TRK 502X (bagage, koffer en tanktas) van Oud-Beijerland naar Edemissen, in Noord- Duitsland, gereden waar mijn vrouw Tanja woont. Er stond namelijk nog een trouwfeest in Edemissen gepland voor onze Duitse vrienden. Het weer was helaas niet best, maar de TRK reed weer net zo makkelijk, ook op de Autobahn. Met volle bepakking en 2 personen erop, geen slag verkeerd. Na de reis van 500 km stapten we fit van de motor af.

Na een gezellige avond konden we de volgende dag vertrekken voor onze eerste trip van het jaar. De Italiaanse Dolomieten en Corsica stonden op de planning. De eerste dag is een echte reisdag met als doel Würzburg. Om zo veel mogelijk kilometers maken! Dit is trouwens iets wat mijn TRK 502X met inmiddels ruim 85.000 km op de teller uitstekend kan.

Het weer zat nog niet echt mee en we kregen veel regen te verduren. Op de Autobahn is dat helemaal geen pretje, maar na een goede nacht slapen en het nodige föhn werk konden we er weer tegenaan. We hoopten dat het weer in de middag beter werd terwijl we verder afdaalden richting Italië.

Al met al hebben we toch nog een mooie rit gehad. Het weer verbeterde en de eerste Alpen panoramaroutes van het jaar waren een feit. Onderweg kwamen we nog twee GS 1250 rijders tegen die een praatje kwamen maken over de TRK 502X. Hun reactie was weer herkenbaar: ‘Mooie motor! Wat is het eigenlijk? Benelli? Oh ja, dat is een oud merk. Is het een 1000cc?’ De verbazing die dan altijd volgt wanneer ik vertel dat het een 500cc is blijft leuk.

De volgende dag stond er een prachtige rit op de planning, namelijk de bekende Jaufenpass! Het zonnetje was van de partij en de TRK 502X was compleet in zijn element hier in de bergen, net zoals wij. Aan het einde van de dag kwamen we dan eindelijk aan in Italië bij het Gardameer. De dag erna hebben we een prachtig rondje om dit blauwe meer gereden. Helaas wel in de regen, maar ook dan houdt de TRK 502X zich prima.

Het einde van de dag bracht ons bij een prachtige B&B. Na een goede nachtrust en een prima ontbijt hebben we echter besloten om onze reis vroegtijdig stop te zetten en terug naar Nederland te rijden. Het weer en de vooruitzichten waren te slecht om normaal met de motor te kunnen rijden. De extreme regenval in Italië is later zelfs in het nieuws gekomen.

Vol goede moed kijken we uit naar de volgende reis!