Zomer roadtrip met de TRK502X (blog 4)


Martin reist deze zomer met zijn TRK502X naar Zuid-Frankrijk, de Duitse Oostzeekust en Noorwegen.  In zijn blog schrijft hij over zijn ervaringen.

In deze blog schrijft hij over zijn ervaringen met de motor in het prachtige Noorwegen.

 

Noorwegen met TRK502X en de terugreis
Aan het begin van de week vertrek ik vanuit Edemissen in Duitsland naar Eemshaven, Nederland. Daar ontmoet ik met mijn TRK 502X goed gezelschap: Harry (op de BMW RT 1100), Rob, Wim, René (alle drie op de BMW GS 1200), Pieter (op de Transalp) en Gert (op de V-Strom 650). Vanuit Eemshaven nemen we de veerboot naar Kristiansand in Noorwegen. Na 21 uur varen komen we aan. 

Fjorden
Daar gaan we dan! Na 21 uur varen meert de boot aan in Kristiansand. Vanuit daar rijden we naar een fjordengebied richting het noordwesten met prachtige fjorden en watervallen. De wegen zijn fantastisch en ook de tunnels en bruggen zijn prachtig om te rijden. De TRK rijdt weer top en doet niet onder voor de andere, veel zwaardere, motorfietsen. Het blijft me verbazen hoe comfortabel de TRK rijdt. Na een hele dag rijden stap ik nog fit af. 

Sneeuw
We rijden na een bezoek aan de fjorden richting het westen via alleen maar binnendoor bergroutes. Op hoogste punt van 1359 meter met 8 graden en sneeuw is het wel even wennen. Echter geeft de TRK ook daar geen slag verkeerd. Ik ben helemaal in mijn element met de TRK.

Omschakeling
In het westen van Noorwegen is het anders rijden dan in het fjordengebied, maar daardoor niet minder mooi. De wegen zijn kwalitatief ook iets minder, maar de vering van de TRK heeft er geen moeite mee en het is in de bergen lekker strak sturen. De temperatuur is inmiddels ook weer naar 25 graden gegaan en dat is wel weer even omschakelen met rijden. De motor op de juiste toeren houden is belangrijk om comfortabel te rijden. Een leuk detail is dat het benzineverbruik met rustig rijden (in Noorwegen is de maximumsnelheid op veel wegen 80 km/u) met gemak 1 liter op 28 kilometer is. Met de Noorse benzineprijzen is dit zeer welkom.

Naar huis
Het is vrijdag 12 augustus en we nemen de boot weer terug naar Eemshaven. De derde week van deze zomer roadtrip met de TRK zit er helaas weer op. In totaal heb ik met de TRK de afgelopen 3 weken 4000 km gereden en dat was met de diverse reisgezelschappen een feest.

Afbeeldingen: klik door het carousel om alle foto's te bekijken.