Zomer roadtrip met de TRK502X (blog 3)


Martin reist deze zomer met zijn TRK502X naar Zuid-Frankrijk, de Duitse Oostzeekust en Noorwegen.  In zijn blog schrijft hij over zijn ervaringen.

In deze blog schrijft hij over zijn trip naar het noorden van Duitsland met zijn vriendin Tanja.

 

Op vrijdag 29 juli, na top weekje met lieve mensen in Zuid-Frankrijk, breek ik in de vroege ochtend mijn tent af. Dit is de aanvang van de reis naar mijn vriendin Tanja in Edemissen, Noord-Duitsland. Na 2 reisdagen, waarin de TRK op volle toeren op snelweg draait, kom ik daar aan. We bepakken op zaterdag onze motoren voor de trip naar het noorden van Duitsland.

Vertrek
Op zondag vertrekken we in de vroege ochtend met onze motoren naar Dithmarschen. Vandaag rijden we 360 kilometer op alleen maar binnendoorwegen. Tanja kent dit gebied op haar duimpje en het is weer zalig rijden met de TRK. Ik heb ook totaal geen last van kampeer bagage. Ondertussen heeft de TRK inmiddels de 60.000 kilometer gepasseerd. 

Ervaring 
Deze trip levert weer veel mooie ervaringen, zoals de kamperen en een unieke overnachting op strand in een 'slaapstrandkorf'. Het is iedere dag weer genieten op de binnenwegen. Tanja en ik wisselen regelmatig van motor. Ondanks dat TRK hoog en zwaarder is voor haar dan de GSX, is het stukken comfortabeler op de Benelli en ze rijdt er geweldig op.

Omslag
Het weer slaat op donderdag aan het einde middag om naar noodweer. We besluiten onze spullen in te pakken en terug te rijden naar Edemissen. Tanja rijdt tijdens de terugreis op de TRK de en ik op haar GSX. Na een intensieve rit van 3 uur zijn we laat in de avond weer op de thuisbasis.

Voorbereiding
Vrijdag 5 augustus is een rustdag. Morgen vertrek ik naar Eemshaven in Groningen. Daar ontmoet ik Gert, Rene, Wim, Harry, Rob en Pieter met hun motoren en gaan we morgen met de boot naar Noorwegen! De TRK en ik zijn de komende week weer in goed gezelschap en klaar voor dit mooie avontuur.

Afbeeldingen: klik door het carousel om alle foto's te bekijken.