Zomer roadtrip met de TRK502X (blog 2)


Martin reist deze zomer met zijn TRK502X naar Zuid-Frankrijk, de Duitse Oostzeekust en Noorwegen.  In zijn blog schrijft hij over zijn ervaringen.

In deze blog zijn eerste deel van de trip: Zuid-Frankrijk.

 

Zomer roadtrip met de TRK502X gestart!

Op vrijdag 22 juli heb ik de motor weer bepakt voor de nieuwe roadtrip met de TRK502X. In de aankomende 3 weken staan onder andere de Provence Zuid-Frankrijk, Oostzee Noord-Duitsland en Noorwegen in de reisplanning. Maar eerst: met de Benelli richting mijn vriendin Tanja in het Duitse Edemissen, een prachtig plaatsje in de buurt van Hannover. Dit levert via de autobahn al direct dik 500 kilometer op de teller erbij. Daarna maak ik bij Tanja lekker samen wat toertjes op de motor.

Op naar de Provence

De zondag erna ben ik klaar voor de bestemming Zuid-Frankrijk. Vanuit het Duitse Edemissen rij ik met de TRK502X in 2 dagen deze rit. Dit is een totale afstand van 1259 kilometer. Na de eerste dag ruim 900 kilometer te hebben gereden overnacht ik in het Franse plaatsje Beaune. Het is meer dan 35 °C dus erg warm, maar de motor houdt het echter prima met een kruissnelheid tussen de 140 en 150 km/u op de Autobahn en péage.

De motor, met zijn 500cc, moet wel 'werken' met deze snelheid en draait hoog in toeren, namelijk zo'n 7.000 toeren. Het benzine verbruik blijft met 1 op 18 nog binnen de perken, maar is natuurlijk wel hoger dan het gebruikelijke verbruik.

Van de Autobahn af

Na een prima overnachting in Bauné en een top ontbijtje check ik nog even het oliepeil en smeer ik de ketting. Zowel de TRK als ik zijn weer fit voor de laatste 350 kilometers. Deze laatste kilometers rij ik gedeeltelijk binnendoor. Het is prima uit te houden op de TRK. Ik vind het leuk om te zien dat ik in Zuid- Frankrijk ook best wel weer opval met deze motor. Er rijden BMW's 1200 GS en Ducati’s Multistrada genoeg, maar geen Benelli’s TRK502X. Dat levert me ook dit keer weer leuke reacties op van motorliefhebbers onderweg over de TRK en mijn roadtrip.

Hoogtepunt met de TRK

Op maandag 25 juli arriveerde ik op een leuke camping in het plaatsje Pernes-les-Fontaines in de regio Provence. Dit is mijn basis voor de komende week. De Provence is een geweldige (wijn)streek om in te rijden. Het heeft prachtige routes op Franse binnendoor wegen door authentieke Franse dorpjes. Met als letterlijke en figuurlijke hoogtepunt, de top van de Mont Ventoux (de kale reus).

Met de TRK op een 1912 meter hoogte is het uitzicht magnifiek en levert dit prachtige foto's op. De bagage (topkoffer en tanktas) heb ik op camping achtergelaten en ik rij dus lekker licht met de dagelijkse toertjes hier. De motor stuurt heerlijk en rijdt zalig. De TRK is hier echt voor gemaakt! Het benzine verbruik is met deze ritjes 1 op 26 gemiddeld, wat met de huidige benzineprijzen extra welkom is.

60.000 kilometer

Vrijdag 29 juli staat mijn retour reis naar het Duitse Edemissen gepland. Vanuit daar vertrek ik samen met Tanja, op haar Suzuki GSX 750, en mijn TRK richting de Duitse Oostzee.

De teller zal dan de 60.000 kilometer passeren. In de volgende blog meer over deze reis!

Afbeeldingen: klik door het carousel om alle foto's te bekijken.