Roadtrip Schotland: Een nieuw avontuur op de Benelli TRK502X - Vervolg


Martin heeft ondertussen 95.000 kilometers op de teller van zijn Benelli TRK502X staan. Ook deze zomer gaat hij weer op pad met zijn motor en laat hij ons meelezen over zijn avontuur. Deze zomer rijdt hij met zijn motorvrienden naar het prachtige Schotland.

 

Het is woensdagochtend en we staan klaar voor een nieuwe dag van onze roadtrip door Schotland met de TRK502X. Na een goede nachtrust in Inverness zijn we klaar om weer op pad te gaan. Het landschap in het noorden van Schotland is werkelijk prachtig, soms ruig en indrukwekkend. Schotland is echt een ideaal land om te touren. Vandaag hebben we wel wat regen, maar dat mag de pret niet drukken. Onderweg kreeg de Benelli nog een onverwachte ontmoeting met een wild hert, wat voor wat extra adrenaline zorgde. Aan het einde van de woensdag zijn we in het noordwesten beland, in de buurt van Ullapool. De meren en Highlands zijn adembenemend mooi. Zowel ik als de Benelli voelen zich helemaal in ons element hier.

Donderdag beginnen we na een overnachting aan onze reis richting het zuidwesten, dwars door het binnenland van Schotland. Onderweg komen we ook langs enkele kastelen die zeker een bezoek waard zijn. Vrijdag zakken we verder af richting Newcastle, waar we in de late middag de ferry nemen naar IJmuiden. Op zaterdagochtend arriveren we in IJmuiden en neem ik afscheid van mijn motormaten. Ik vervolg mijn reis naar mijn vrouw in Edemissen, Duitsland, met een tussenstop in Coevorden. Daar krijgt de TRK nog even een servicebeurt bij mijn vertrouwde dealer, Langenberg Motoren in Coevorden.

Afbeeldingen: klik door het carousel om alle foto's te bekijken.