Roadtrip Schotland: Een nieuw avontuur op de Benelli TRK502X


Martin heeft ondertussen 95.000 kilometers op de teller van zijn Benelli TRK502X staan. Ook deze zomer gaat hij weer op pad met zijn motor en laat hij ons meelezen over zijn avontuur. Deze zomer rijdt hij met zijn motorvrienden naar het prachtige Schotland.

 

Het is zaterdagochtend. Ik ben er helemaal klaar voor, want vandaag begint de roadtrip naar Schotland met de TRK502X. Ik maak me klaar om naar IJmuiden te rijden, waar ik mijn motormaten zal ontmoeten om samen de reis naar Schotland te starten. Om 17.00 uur hebben we de overtocht naar Newcastle. Na een prima overtocht en een smakelijk ontbijt stappen we zondagochtend fris van de boot. Helaas heeft Wim met zijn motor te maken met een technische elektronische storing. Na een bezoek aan de dealer in Newcastle blijkt het probleem niet eenvoudig op te lossen. We gaan met zeven man verder. Met één druk op de knop zet ik de teller van mijn Benelli op miles. Met 95.000 kilometers op de teller komt die functie toch nog van pas. Het rijden aan de linkerkant van de weg went snel, maar we blijven oplettend. Op zondag rijden we voornamelijk over snelwegen richting het noorden van Schotland.

Dinsdag is aangebroken, een dag vol kleine wegen en avontuur door de Schotse Highlands. Het is geweldig om door dit prachtige landschap te rijden. Afgezien van enkele kleine regenbuitjes hebben we geluk met het weer. De TRK bewijst opnieuw zijn zalige rijgedrag en lijkt gemaakt te zijn voor dit soort trips. Een bijkomend voordeel is dat het brandstofverbruik bij onze beheerste snelheden gemakkelijk 1 liter per 24 kilometer haalt.

Op woensdag, vervolgen we onze reis richting het noordoosten van Schotland. Ik kijk ernaar uit om onze ervaringen van dit deel van de roadtrip te delen in het volgende verslag. Het avontuur op de TRK502X brengt elke kilometer nieuwe verrassingen en herinneringen met zich mee.

Wordt vervolgd! 

Afbeeldingen: klik door het carousel om alle foto's te bekijken.