Op reis met de TRK502X - Kreta en de terugreis


Martin is een gedreven Benelli rijder die in mei met zijn TRK502X naar het Griekse eiland Kreta afreist. Tijdens zijn reis neemt hij ons mee en deelt hier zijn ervaringen. De reis van Martin is ondertussen voltooid. In deze blog deelt hij over laatste week op Kreta was en de terugreis.

 

Kreta was geweldig!

De afgelopen tijd op Kreta was in één woord: geweldig! Wat een diverse landschappen om met de motor op te rijden. Vorige week was Kim, mijn dochter, op bezoek en samen hebben we op de TRK het eiland verder ontdekt. Van een bezoekje aan het tropische Vai tot het hippiedorp Matala. De TRK502X houdt het met duo passengier achterop ook prima vol.

Terugreis

Voor de terugreis had ik een nieuwe route ingepland. Ik ben met de ferry van Kreta naar het vaste land gegaan en daar heb ik de ferry genomen van Patras naar Ancona (Italië). Daar verbleef ik bij mijn Italiaanse vriend Roberto. Hij is, net als ik, ook een enthousiaste TRK502X rijder. Via Oostenrijk ben ik verder gereisd naar Duitsland, om reis te vervolgen naar Nederland.

Verrijking

Naast de prachtige wegen en uitzichten op het verrassend mooie eiland Kreta heeft de reis met de TRK mij ook veel nieuwe ontmoetingen met prachtige en lieve mensen gebracht. Dit was soms gewoon een gezellig (motor)praatje, maar heeft ook mooie nieuwe vriendschappen gebracht.

Gereed voor volgende reis

In mei heb ik ruim 8.000 kilometer gereden tijdens deze trip. De teller staat inmiddels op 48.000. In de komende week krijgt de TRK een technisch onderzoek bij Langenberg motoren in Coevorden, zodat de motor weer gereed is voor vervolg. Eind juli staat er reis naar Zuid-Frankrijk gepland en daarna in augustus een trip naar Noorwegen. Hopelijk volg je me dan weer via de blogs!

Afbeeldingen: klik door het carousel om alle foto's te bekijken.