Op reis met de TRK502X - blog 2


Martin is een gedreven Benelli rijder die de komende weken met zijn TRK502X naar het Griekse eiland Kreta afreist. Tijdens zijn reis neemt hij ons mee en deelt hier zijn ervaringen. In deze blog schrijft hij over de aanvang en het eerste deel van zijn reis.


Klaar voor de start!

Op 27 april 2022 was het feest: het was niet alleen Koningsdag, maar ook de start van mijn eerste Europa trip met de TRK502X! Samen met een vriend op zijn BMW GS1200, reis ik naar Kreta. In de ochtend heb ik de motor beladen en ’s middags ben ik vanuit mijn woonplaats Oud-Beijerland naar Geleen, ons verzamelpunt, gereden. De teller van mijn TKR staat bij start van de trip op 40.000 km. Nu op naar de 50.000 km!


Donderdagochtend 8:00 

Na een lekker ontbijtje reden we weg vanuit Zuid-Limburg. We rijden tijdens de rit voornamelijk op snelwegen om uiteindelijk op Kreta te gaan toeren en de uitdagende paden en bergwegen te gaan berijden.

Op de snelweg houdt de TRK502X zich goed. We rijden gemiddeld tussen de 120 en 140 km/u, wat de TRK prima vol kan houden. Hierbij is het fijn dat het benzineverbruik netjes 1 op 20 blijft en er niet onder komt.


Tussenstops

Na twee dagen reizen en een overnachting in Linz (Oostenrijk) zijn we in Boedapest (Hongarije) beland. Wat is dit een geweldige stad! Morgenochtend staat het vervolg van de reis gepland. Via Servië gaan we Noord Griekenland in, om vervolgens daarna vanuit Piraeus (Zuid Athene) de boot naar Kreta te nemen.

Op Kreta sluit nog een vriend aan met zijn Honda CB500X. De TRK502X is dus met de GS1200 en CB500X in goed gezelschap de komende tijd.

Vanaf maandag 3 mei is het plan om de bergpaden en ook de minder toegankelijke paden van Kreta te gaan verkennen. 

---

Ben je benieuwd naar Martin zijn reizen? Volg Benelli via de Facebook of Instagram en wij laten je weten wanneer er een nieuwe blog online staat. 

Afbeeldingen: klik door het carousel om alle foto's te bekijken.