Benelli Leoncino 800

Motormeiden: Glamperen met de Benelli Leoncino 800

Het vakantieseizoen is begonnen en daarom trekken we eropuit met de gloednieuwe Benelli Leoncino 800. Een schitterende scrambler motor in een retro jasje. We gaan ermee ‘glamperen’ op het Motormeiden glamping weekend, dus de tent en alles is al opgezet en we hebben weinig spullen mee. De motor testen we in het heuvelachtige Limburg, met af en toe een haarspeldbocht.

Redactie: Tessa Deurloo @Motormeiden 
Foto's: @Anja.moto
 

Aandachtstrekker

De Leoncino kan bij Camping in den Hof naast de tent staan. Het plaatje alleen al, is fantastisch om te zien. De metallic groene retro motor schittert in de warme zon en dat trekt de aandacht! Zowel bij het wegrijden krijg ik op het campingterras een leuk duimpje omhoog een knikkende hoofdjes. Ook als we bij de tent zitten is de Benelli Leoncino een echte aandachtstrekker. Diverse motormeiden komen even ‘test-zitten’ op de Forest green’ motor en zijn reuze benieuwd wat ik er nou van vind?! ‘Een leuke moderne retro motor, zonder al te veel toeters en bellen, die ook nog eens heel wendbaar is.’
 

Rij-ervaring Leoncino 800

Als ik de Benelli Leoncino 800 vergelijk met de 500, die ik 2 jaar geleden heb getest, dan zit daar wel een groot verschil in! Zo vond ik de schakelpook bij de 500 erg stroef en reed het een beetje blikkerig. Dat gevoel heb ik bij deze robuuste 800-versie helemaal niet! Het is een volwaardige krachtige en dynamische motor. Opvallend is, dat ik wel flink wat gas moet geven wanneer hij vanuit stilstand wil optrekken, maar eenmaal in de versnelling schakelt de Benelli erg lekker door en trekt hij goed op.

Vooral de lange stukken door het glooiende Limburgse landschap vindt de 754-cc motor heerlijk. Het is een vloeistof gekoelde, viertakt tweecilinder motor. Echt een heerlijke motor om mee te toeren, want het optrekken tijdens kost geen moeite, ik open daarom regelmatig de gashendel en dan vliegt hij er werkelijk vandoor! Zoek je wat meer naar avontuur? De Leoncino is er ook in een trail-versie. Hiermee kunnen offroad-liefhebbers hun hart mee ophalen!

Afbeeldingen: klik door het carousel om alle foto's te bekijken.