Motormeiden review: Benelli 752S een krachtpatser vol zelfvertrouwen

Op de Motormeidencamping staan de beachvlaggen van Benelli enthousiast te wapperen. De Benelli 752S staat te shinen naast de tent van Jo Moerman, die met een stralende glimlach naast de motor zit. Jo mag zich de grootste geluksvogel van dit campingweekend noemen, aangezien haar eigen motor stuk is, mag zij mag van Benelli de gloednieuwe 752S uittesten. Samen met 52 andere motormeiden, rijden we door de Limburgse heuvels en de prachtige Duitse Eifel. 

Redactie: Tessa Deurloo
Tester: Jo Moerman 
Fotograaf: Anja Filak / @moto.anja 

‘Kan ik wel met die lange benen op deze motor?’ dat is het grootste vraagstuk van Jo. Want met 1.85 meter heeft Jo toch serieus lange benen en die  kon ze met gemak kwijt op haar eigen Triump Tiger 800, maar staat in de garage te wachten om gerepareerd te worden.

Grootste geluksvogel van het camping weekend

Tot die tijd mag Jo het gas open draaien van de Benelli 752s. Deze mooie naked heeft een sportieve zithouding en een bijzonder hoog kontje met een breed zadel. Erg gaaf vinden we de verlaagde kentekenplaat die over de band zit. Deze tweetact motor heeft een compact motorblok en is ervoor gemaakt om lekkere bochten mee te rijden of woon-werkverkeer mee te doen. Of je nu heel ervaren bent of net je rijbewijs hebt, er is genoeg uitdaging te vinden in de Benelli 752s.

Afbeeldingen: klik door het carousel om alle foto's te bekijken.